Az elmúlt időszakban többször felmerült a településünkön levő internet-szolgáltatással kapcsolatos probléma. Szeretném tájékoztatni a királyszentistváni lakosokat, hogy a Magyar Telekom a térségben fejlesztéseket folytat a gyors és megbízható távközlési szolgáltatások biztosítása érdekében. A projekt 2020. decemberében indult, ám a különböző szakhatósági és egyéb engedélyek beszerzése nagyon időigényes volt.

A gyengeáramú tervek 2021 június hónapra hatósági engedéllyel rendelkezésre álltak, de a meglévő áramszolgáltatói infrastruktúrát is alkalmassá kellett tenni a hálózat fogadására. Ezért voltak a nyáron az E.ON által bejelentett áramszünetek, amelyek keretében egyrészt a hálózat alkalmassá tételét, másrészt a hálózat korszerűsítését és javítását végezte el a szolgáltató.

Az engedélyek beszerzésre kerültek, és megkezdődött a fővezeték építésének kivitelezési folyamata, mely három részre lett tagolva: Vilonya-Királyszentistván, Sóly-Királyszentistván és Királyszentistván-Sóly-Litér. A hálózat egy része földkábelen, más része villanyoszlopokon lesz vezetve.

Amint a műszaki átadás is lezárul, és a használatbavételi engedélyek is kiadásra kerülnek a szolgáltatás igénybevétele elől az akadályok elhárulnak. Ennek várható időpontja – amennyiben csúszás nem következik be – 2022. december vége – 2023. I. féléve.

Királyszentistván, 2022. május 23.

Kőszegi Ilona
polgármester